Prijava na prehrano za mesec maj

Glede na okrožnico številka 6030-1/2020/31 z dne 8.5.2020 smo pripravili navodila, kako priporočamo urediti prijavo na šolsko prehrano za mesec maj.

Ureditev koledarja

Najprej uredimo na koledarju, da so delavni dnevi samo od 18.5. naprej. Postavimo se na Evidentiranje obrokov -> KoledarV koledarju izberemo mesec maj ter kliknemo . Izberemo datum od 1.5.2020 do 15.5.2020 ter pred poljem  ne sme biti kljukice. Ko potrdimo se nam obarvajo dnevi do 17.5. rdeče, kar pomeni, da to niso delavni dnevi in otroci ne bodo prijavljeni na obroke.Učence 9. razreda bomo naknadno odjavili od 18.5. do 22.5. na neposrednem vnosu.

Prijava otrok na obroke

Na zavihku Evidentiranje obrokov kliknemo na Prijave/OdjaveTu prijavimo vse otroke na obroke, ki jih bomo zagotovili.V neposrednem vnosu bomo odjavili vse otroke od 4. do 8. razreda od prehrane.Izberemo mesec maj ter pri skupini kliknemo na , da izberemo vse razrede od 4. do 8. razredaPrikaže se nam tabela, kjer vidimo, da so izbrani učenci že odjavljeni od 1.5. do 15.5.2020.

Obstajata dve varianti evidentiranja obrokovbrez evidence sprememb ter z evidenco sprememb.
Brez evidence sprememb pomeni, da otroci ne spreminjajo dnevno menijev. V tem primeru imamo v tabeli vpisane 1 za prijavljen obrok in 0 za odjavljen obrok.

 Z evidenco sprememb pomeni, da otroci lahko dnevno menjajo menije (OSN-osnovni meni, BM-brez mesa,…). V tem primeru imamo v tabeli za prijavljen obrok vpisan naziv menija. Primer brez evidence sprememb:Postavimo se na celico kjer je otrok prijavljen. Na izbrani celici z desnim klikom izberemo »Označi vse«, nato na isti celici z desnim klikom izberemo »Pravočasna odjava (vpiši 0)« ter potrdimo.

Primer z evidenco sprememb:Postavimo se na celico kjer je otrok prijavljen. Na izbrani celici z desnim klikom izberemo »Označi vse vrstice«, nato na isti celici z desnim klikom izberemo »Brisanje prijave«. V primeru, da namesto »Brisanje prijave« izberete »Pravočasna odjava« bodo vsi otroci dobili račun z zneskom 0 pri obrokih.

Otroke, ki pridejo v šolo 25.5. moramo odjaviti še od 18.5. do 22.5. To storimo tako, da z desnim klikom na 18.5. izberemo »Označi celoten stolpec« ter držimo tipko Control (Ctrl) in kliknemo v vse stolpce do 22.5. Nato na zadnji celici, ki smo jo kliknili z desnim klikom izberemo »Pravočasna odjava« oz. »Brisanje prijave« pri evidenci s spremembami.

V tem prispevku