Prenos izvzetih dodatkov v dohodnino – popravek prenosa

Obveščamo vse zdravstveno socialne zavode, ki morate na osnovi 59. člena ZIUPOPDVE pripraviti datoteko VIRIZV za eDavke, da smo pri prenosu podatkov iz Obračuna plač v Dohodnino naleteli na težavo v primeru, ko ste dodatke, ki se poročajo v tej datoteki zaposlenim poračunali v minus.

V tem primeru se prenos dodatkov ni izvedel pravilno. Popravek prenosa smo pripravili v verziji iCentra 2021.01.005 oziroma novejši.

  1. Če podatkov iz Obračuna plač v Dohodnino še niste prenesli, si pred prenosom namestite zgoraj omenjeno verzijo in potem izvedite prenos po postopku, opisanem v navodilu za pripravo podatkov za dohodnino.

  2. Če ste podatke že prenesli, morate najprej v Dohodnini podatke brisati.

Svetujemo, da na glavnem meniju v Dohodnini izberete Brisanje podatkov. Za leto 2020 označite Brisanje prejemkov po izvozu ter izberite izvor, ki ste ga vpisali pri prenosu podatkov iz Obračuna plač. S tem se ne bodo brisali ročno vneseni podatki v Dohodnino.

 

Potrdite brisanje.

Za tem iz Obračuna plač ponovno pripravite in prenesite podatke v Dohodnino ter ponovno pripravite datoteko za eDavke. Pripravljeno datoteko uvozite na eDavke. Če ste datoteko VIRIZV že uvozili in oddali, jo ponovno oddate, saj se podatki na eDavkih prekrijejo.

Zaposlenim ponovno izpišite obvestilo o izvzetih dodatkih.

Težava je bila samo z izvzetimi dodatki, na skupne prejemke to ne vpliva.

V primeru, da niste zdravstveno socialni zavod in te datoteke niste oddajali, je to obvestilo za vas brezpredmetno!

V tem prispevku