Pravilen obračun refundacij in oddaja refundacijskih zahtevkov na eNDM za obračun plače za mesec julij 2022

Vsem strankam svetujemo, da si pred oziroma med samo pripravo plače za mesec julij 2022, namestite novo verzijo iCentra 2022.11.01 oz. novejšo. Verzija bo predvidoma na instalaciji 1.8.2022. 

V verziji je dopolnjen izračun refundacij v primeru, ko ima zaposleni pri izračunu refundacije osnovo iz leta 2020 ali prej, s količnikom valorizacije 1,0490. Z verzijo je odpravljena tudi nevšečnost pri oddaji refundacijskih zahtevkov preko sistema eNDM, za zaposlene z osnovo 2020 ali prej in količnikom valorizacije 1,0490. 

Poleg namestitve verzije je potrebno v Obračunu plač spremeniti tudi formulo za izračun zneska na vrstah obračuna, ki jih uporabljate za refundirana nadomestila. S tem se bo med obračunom izvedla kontrola in obračunal pravilni znesek nadomestila pri zaposlenih, ki imajo osnovo iz preteklega leta (ali let prej) prenizko in ne dosega 60% minimalne plače ter upošteval izračun refundacije z urno osnovo delo limit na 4 decimalna mesta, kakor je zahtevano iz strani ZZZS. Navodila za to najdete na tej povezavi

V tem prispevku