Izdajnice

Obdelava je namenjena ažuriranju, prikazu in izpisu izdajnic. Izdajnice so dokumenti, ki nastanejo ko kupec ob plačilu računa na blagajni ne prevzame blaga, temveč ga prevzame naknadno npr. v zunanjem skladišču. V te dokumente izdajnic se zapisujejo podatki iz gotovinske in negotovinske prodaje, ko na posamezni poziciji z dvoklikom miške ali tipko »presledek« odstranimo kljukico iz polja »Prevzeto«. V primeru, da imamo prodajo blaga, katerega stranke zmeraj ali v glavnem prevzemajo naknadno in ne na sami blagajni, lahko z nastavitvami programa določimo, da se vse pozicije ob izdelavi blaga označijo kot neprevzete in v tem primeru sledi izdajnica brez posredovanja vnašalca.

Odpre se preglednica, kjer imamo prikazane izdajnice.

  • Leto – leto prikaza, predlaga se letnica iz aktivnih nastavitev.
  • Poslovalnica – vpišemo oziroma izberemo poslovalnico.
  • Vrsta prometa – vpišemo ali izberemo šifro vrste prometa iz katerega so nastajale izdajnice. Gre za promet negotovinske ali gotovinske prodaje.
  • Prikaži vse izdajnice – s to kljukico prikažemo na preglednici tudi tiste izdajnice, katere so že bile izdane v celoti. Če ni kljukice, na preglednici vidimo samo izdajnice, na katerih je še količina za prevzemanje. Uporaba neke izdajnice je lahko tudi daljše časovno obdobje, saj kupec lahko prevzema blago postopoma.
  • Tiskaj – preko tega gumba lahko izpisujemo izdajnice. Na voljo je QR izpis »Izdajnica« katere obliko in vsebino lahko kot ostale obrazce prilagajamo svojim potrebam.

Natisni