Gumb Tiskaj Word (predračuni)

MS Word dokument iz podatkov predračuna tvorimo tako, , da najprej v preglednici Predračuni označimo izbrani predračun. Ob kliku na gumb  - Tiskaj Word (Alt T) se odpre okno Izpisi z Word vzorci. Pri tiskanju predračunov se shrani kopija različice izbranega dokumenta v  obliki MS Wordovega dokumenta.

Ob novi instalaciji imamo v preglednici pripravljen vzorec predračuna (Ponudba) na podlagi katerega si lahko sami oblikujemo želeni izpis.

Postavimo se na enega izmed izpisov (tistega, ki ga želimo imeti kot vzorec za nov izpis) in ob kliku na gumb  - Vnesi zapis (Insert) se odpre okno Izpisi z Word vzorci, kamor vpišemo naziv novega izpisa.

Lastne izpise lahko s klikom na gumb  - Oblikuj (Alt O) tudi oblikujemo. Prikaže se izpis nastavitev, ki ga lahko po želji spreminjamo.

S klikom na gumb  - Tiskaj (Alt T) se sproži priprava in tiskanje predračuna. Odpre se nam novo okno:

na katerem lahko odpremo pripravljen dokument in ga dodatno oblikujemo ali pa zaženemo tiskanje tako pripravljenega Wordovega dokumenta.

Ob kliku na gumb  - Popravi zapis (Enter) lahko naziv izpisa in število kopij spreminjamo.

Ob kliku na gumb  - Briši zapis (Delete) lahko izpis brišemo. Brišemo lahko le lastne izpise. Pri brisanju novih izpisov se odpre okno Potrdi.

Svojo odločitev moramo še enkrat potrditi, preden se podatki zbrišejo.

Natisni